Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Andrejeva Magijska Ekonomija

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1Andrejeva Magijska Ekonomija Empty Andrejeva Magijska Ekonomija Sre Avg 28, 2013 3:17 am

Andrej C. Thomas

Andrej C. Thomas
Učenik

Ušao sam u učionicu i video da je puna nove dece. 'Dobar dan deco! Ja sam Andrej Thompson i biću vaš profesor Magijske ekonomije! Hajde da pređemo na lekciju!

Profesor je izveo mali pokret štapićem i beleške su se stvorile na tabli.

Magijski novac

Danas učimo o Magijskoj Trgovini, novcu, za početak

Čarobnjački novac proizvodi se samo u kovanicama, a prave ga Goblini.

Novac se ne može stvoriti ni iz čega.

Novac se deli na Galeone, Sikle, i Knute.

Ovako ide vrednost:

1 Galeon sadrži 17 sikla
1 sikl sadrži 29 knuta, a 1 galeon sadrži 493 knuta

Trgovina:
Svima je poznato da su najrazvijenija mesta za prodaju Magijskih predmeta itd. selo Hogsmid koje se nalazi pokraj Hogvortsa, i Dijagon Aleja, koja se nalazi u centru Londona.

Pa, ovo je sve za ovo predavanje, nastavak ćete dobiti na sledećem času.

Domaći:
Napišite mi sve što znate o Dijagon aleji ili Hogsmidu! Rok je nedelju dana od zadavanja domaćeg!
Sastave šaljete meni u PP!

https://hogvortssvet.serbianforum.info

2Andrejeva Magijska Ekonomija Empty Re: Andrejeva Magijska Ekonomija Sre Avg 28, 2013 3:50 am

Andrej C. Thomas

Andrej C. Thomas
Učenik

Magijska prava

'Dobrodošli novi učenici! Ja sam Andrej Thomas, a ovo je Magijska ekonomija, tačnije, Magijska prava! Časove počinjemo lekcijom o osnivanju Ministarstva magije!

Ministarstvo Magije glavno je političko telo čarobnjačke zajednice u Britaniji koje je nastalo iz nekadašnjeg Čarobnjačkog veća. Poznato je da druge zemlje takođe imaju svoja Ministarstva Magije. Posao Ministra magije, čini se, uključuje izvršne, zakonodavne i sudske funkcije. Ministarstvo ima sedam odeljaka i veliki broj ureda koji se nose sa različitim područjima čarobnjačkog sveta. Različiti odeljci komuniciranju pomoću internih dopisa, začaranih papirnatih aviončića bledoljubičaste boje. Britansko Ministarstvo Magije smješteno je u središtu Londona, duboko pod zemljom. Ministarstvo održava kontakt s britanskim Premijerom pomoću portreta čarobnjaka u premijerovom uredu u Downing Streetu koji ga obavještava o vremenu dolaska Ministra magije. Da se uđe u Ministarstvo potrebno je birati broj 62442 ("MAGIC") u određenoj telefonskoj govornici i nakon toga reći svoje ime i razlog dolaska. Zatim se ( izdaju propusnice i telefonska se govornica spušta u pod sve do predvorja u Ministarstvu. Drugi su načini za dolazak u Ministarstvo Teleport- ključevi i Flu- mreža.

Domaće zadatke slati profesoru najkasnije do 7 dana od objavljivanja lekcije u PP.
1. Šta je Ministarstvo magije? Odgovora nema u lekciji, traži se vaš odgovor
2. Nabroj svih sedam odeljaka Ministarstva magije i napiši nešto o njima.
3. Koji su sve načini dolaska u Ministarstvo? Opiši ih!
4. Nabroj 4 Ministra magije.

https://hogvortssvet.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu