Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Čas Napitaka 2

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1Čas Napitaka 2 Empty Čas Napitaka 2 Sre Avg 28, 2013 11:10 am

Teddy B. Lupin

Profesori
Profesori

Sastojci potrebni za ovaj napitak su:
1.       Jednorogova krv
2. Vampirski očnjaci
3. Dlake sa bijelog vukodlaka.
4.Sok vatrenog puža
5. Crv samojed.(3)
6. Dlaka zlatnog jednoroga.
Sad kako da ga napravimo.

1.  U vrelu vodu u kotlu, ubacite sok vatrenog puža pa svim stranama i polako. Onda izmješajte dok ne postane ljubičaste boje.
2.Uzmite crva samojeda i stavite ispod noge i gnječite ga sve dok ne izgubi sav sok. Onda ga ubacite. To uradite i sa ostala dva crva.
3.Mješajte dok ne postane crvene boje i onda stavite na slabu vatru 1 dan.
4. Onda dlaku zlatnog jednoroga nasjeckamo na sitne komadiće i bacamo po cjelom kotlu
5. I onda mješajte dok ne postane srebrno bjele boje.
6.Pojačajte vatru sa čarolijom Incendio.
7. I ostavite taako 1 sat.
8. Onda, tri kapljice jednorogove krvi, pomiješajte sa jednom kapljicom vode. I onda ubacite  na sjevernu stranu kotla jednu kapljicu krvi pa mješajte sedam krugova u smjeru kazaljke. Pa jednu kapljicu zapadno, pa mješejate 7 puta soprotno od kazaljke. I onda 3 kapljicu ubacite na sredinu kotla i mješajte 7 puta u smjeru kazaljke, pa 7 puta u suprotnom od kazaljke.
Onda pojačajte vatru sa Incendio. I mješajte dok ne postane žuta gusta supstanca.
I onda ubacite 3 vampirska očnjaka, pa 4 dlake sa bjelog vukodlaka i mješajte dok ne postane zelena gusta supstanca.  I onda ostavite tako 2 sata na vatri koja mora biti zapaljena na suncu.  I onda ćeete dobiti prozirnu negustu supstancu. I gotovo. 
Domaći je: Da napravite Felix Felicius kod kuće(uzmete lišće i travu i vodu...) i da mi pošaljete sliku. To je za poene kuća. I još trebate da napišete sastav od 15 redova šta ste sve stavljali(mislim na travu, lišće) i da mi pošaljete u poruku. Imate 1 sedmicu od kako sam postavio čas.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

» Čas Napitaka.

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu