Dobar dan djeco. Ja sam prof.Teddy B. Lupin i predavati cu vam Čarolije kroz cijelo vaše školovanje ovdje. Ja sam i starješina Haflpafa.
Kao što znate,čarolije su veoma važan predmet u našoj školi. Kao što će te na mojim satima naučiti , za svaku prigodu postoje posebne čarobne rijeći. Ako znate prave riječi ,čarolijom možete steći bogatsvo i novac,poraziti neprijatelje ili osvajati srca. Odrežene čarobne rijeći potrebno je popratiti pravilnim mahanjem štapićem. Neke od prvih čarolija bile su zapisane na komadu papira. Dosta teorije za prvi put.
Danas cete naučiti svoje nove čarolije. Prva je Alohomora,a druga je Wingardium Leovisa.
Alohomora
Tu čaroliju koristimo kada trebamo otvoriti nešto zaključano. Naravno,ne uspijeva na svim vratima/predmetima, ako su zaštićeni dodatnom magijom. Smiješno je da bezjaci koriste hrpu nekakvih ključeva da bi otključali vrata ili neki predmet. Nama je naravno potrebno samo izgovoriti pravilno -alohomora- i vrata će se otvoriti. Moguće je da ste već čuli za ovu čaroliju jer ona se koristi veoma često kod svih čarobnjaka i vještica.
Wingardium Leviosa
Ovo je prva čarolija koju cete naučiti,a da je malo teža.Znaci,wingardium leviosa služi za lebdenje predmeta. Kod nje nije dovoljno samo izgovoriti pravilno rijeci ,nego morate znati pravilno i zamahnuti štapićem.Zamahnuti i Trznuti. Zamahnuti i Trznuti. Prije nego što probate to u praksi (sada će te to probati) zamahnite štapićem i govorite Zamah ,trzaj! Da bi naučili pravilno mahnuti čarobnim štapićem. Zatim je važno kako izgovorite riječi. Znači,wingardium leviosa služi za lebdenje predmeta. Probajte. Zamah.Trzaj!
Za zadaću imate vježbati ove čarolije. I napisati sastav od 15 redova o čaroliji Wingarduim Leviosah i o tomw kako je možemo koristiti. I isto to za Alohomora čin. (Za bodove)
I još jedna zadaća. Opišite mi kako ste vježbali Wingardium Leviosu i jeste li uspjeli podignuti neki predmet. Opišite kakav je predmet to bio i koliki. Zapamtite ,ne mora vam uspjeti odmah! I nećetete dobiti kaznene bodove ako ne uspijete.Zadaću šaljite meni u poruku. I imate vremena da pošaljete zadaću samo 3 dana.